Ποιές συντάξεις αυξάνονται και ποιές μειώνονται με το νόμο Κατρούγκαλου- Οι πίνακες

Συγκριτικά παραδείγματα για το πώς θα διαμορφωθούν οι συντάξεις με βάση την πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου,  σε σχέση με το νόμο 3863/2010 (γνωστός και ως νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη), έδωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Σύμφωνα με τους πίνακες για τα χαμηλά εισοδήματα έως 1.500 ευρώ μηνιαίως)και για 25 έτη ασφάλισης τα ποσοστά αναπλήρωσης που προκύπτουν στο τελικό ποσό της σύνταξης είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, υψηλότερα από αυτά που θα προέκυπταν με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Στις τελευταίες συντάξεις το υπουργείο έχει ενσωματώσει σε αυτά οι μειώσεις που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσω της επιβολής ειδικών εισφορών.

Αντίθετα για τα εισοδήματα άνω των 1500 ευρώ και με έτη ασφάλισης έως 25 έτη οι διαφορές μεταξύ των δύο τρόπων υπολογισμού είναι μικρές, και σε κάποιες περιπτώσεις οι συντάξεις που προκύπτουν με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι και λίγο μικρότερες.

Στα παραδείγματα δεν υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις για ασφαλισμένους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι σύμφωνα με την κριτική που έχει ασκηθεί, θα υποστούν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Δείτε τους πίνακες εδώ paradeigmata sintaxeon

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here