ΠΑΕ ΑΕΚ: «Έχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Με ανακοίνωση-«φωτιά» η ΠΑΕ ΑΕΚ έβαλλε κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της οποίας καθιστούσε σαφές ότι είναι «καθαρή» από πλευράς της όσον αφορά το θέμα της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της «Αγιας Σοφιάς», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η όλη καθυστέρηση γύρω από το θέμα, αφορά καθαρά τους ανθρώπους του Υπουργείου.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Ένωσης συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία όπως ημερομηνίες, αριθμοί πρωτοκόλλου κ.ά. τα οποία επί της ουσίας δείχνουν ξεκάθαρα πως η ευθύνη βαραίνει τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ από το Δεκέμβριο του έτους 2014. Η επίσημη και πλήρης υποβολή της ΜΠΕ έγινε από την ΑΕΚ στο Υπουργείο στις 31 Μαρτίου 2015 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 147738. 
 
Από τότε έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες διαβούλευσης και δημοσιότητας και όλες οι προθεσμίες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, όπως προβλέπονται στη νομοθεσία. Έχουν μάλιστα παρέλθει όχι μόνο οι νόμιμες προθεσμίες, αλλά και οι προθεσμίες διαβούλευσης που το ίδιο το Υπουργείο κατ’ εξαίρεση παρέτεινε με δική του απόφαση το καλοκαίρι του 2015, σε αντίθεση μάλιστα με τις πάγιες διοικητικές πρακτικές. Το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του έργου έχει καταστεί εκπρόθεσμο και όχι βεβαίως με ευθύνη της ΑΕΚ. Οι ημερομηνίες από μόνες τους το αποδεικνύουν. Θα ήταν πολύ εύκολο να επικαλεστούμε όλες τις μέχρι σήμερα αναίτιες καθυστερήσεις. 
 
Ο Μάρτιος του 2015, όταν και έγινε η επίσημη κατάθεση της ΜΠΕ μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, που γνωμοδοτεί επί της ΜΠΕ το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, καταδεικνύουν περίτρανα τις καθυστερήσεις. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα έγγραφα, που έχουν κατατεθεί και τους αριθμούς πρωτοκόλλων. 
 
Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται απόλυτα τις δημόσιες αρχές και τη συνεργασία της με όλους τους αρμόδιους φορείς, που εμπλέκονται στις διοικητικές διαδικασίες για την αδειοδότηση του νέου γηπέδου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του νέου μας γηπέδου με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμετωπίζοντας συστηματικά όλους τους όρους και προϋποθέσεις που μας τίθενται συνεχώς από τις αρχές. 
 
Έχουμε ανταποκριθεί σε ό,τι μας έχει ζητηθεί. Μας δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι η έκδοση της άδειας για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγάλου μας ονείρου. Για εμάς δεν υπάρχουν νέες δικαιολογίες, ούτε περαιτέρω προφάσεις για νέες καθυστερήσεις».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here