Νέο τοπίο διαπλοκής στη χώρα-Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε Εθνος, Ημερησία-Ο Β. Μαρινάκης ελέγχει τον ΔΟΛ κι άλλους 5 εφημερίδες-Μάχη για το Mega

Στα χέρια του Iβαν Σαββίδη πέρασαν τα σήματα των εφημερίδων Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησίας, ο οποίος κατέβαλε κατά τον σημερινό πλειστηριασμό, προσφορά ύψους 3.580.000 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε προσφορά και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές γύρω από τον πλειστηριασμό για τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου.

Πριν λίγο καιρό, ο εφοπλιστής επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης είχε αγοράσει τους τίτλους των Νέων και του Βήματος, και ελέγχει πλέον συνολικά πάνω από 6 τίτλους εφημερίδων στη χώρα καθώς κι ένα μεγάλο ποσοστό του καναλιού Mega, μετοχές του οποίου, σε ποσοστό περίπου 20% έχει αγοράσει από τον Φ. Μπόμπολα και ο Ιβαν Σαββίδης.

Oι δύο επιχειρηματίες ελέγχουν πλέον μόνοι τους πάνω από δέκα τίλους εφημερίδων στη χώρα, εκτοπίζοντας από το μιντιακό παιγνίδι τους παλαιούς διαπλεκόμενους καναλάρχες-εκδότες, εργολάβους, καθορίζοντας τους όρους της ενημέρωσης.

Πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα συγκέντρωση εξουσίας στα ΜΜΕ μιας χώρας, η οποία αντιτίθεται και σε βασικούς ευρωπαικούς κανόνες περί πλουραλισμού στη ενημέρωση.

Η διαδικασία πλειστηριασμού για τον Πήγασο

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ήρθαν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», που είχαν συγκεντρωθεί γι άλλη μια φορά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, προκειμένου να τους πείσουν να επιτρέψουν την διενέργεια του συγκεκριμένου πλειστηριασμού.

Οι εργαζόμενοι εξήγησαν στους συγκεντρωμένους ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους. «Θελουμε να γίνει ο πλειστηριασμός, ό,τι μπορούμε να το σώσουμε, κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Μας χρωστούν δεδουλευμένα πεντε μηνών, συνάδελφοι έχασαν αποζημιώσεις, κάποιος να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε» τους έλεγαν χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here