Νέα επίθεση με 10 μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Εγκληματική και δολοφονική,χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρης την επίθεση με μολότοφ που εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο σπίτι του, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο. Μεσα στο ένα αυτοκίνητο ήταν δύο αστυνομικοί φρουροί του κ.Φλαμπουράρη, από τους οποίους ο ΄νας τραυματίσθηκε στο πόδι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως «δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη είχε σημειωθεί ξανά τον περασμένο Νοέβριο.

Δήλωση Γεροβασίλη

«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί» υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη νέα επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την οποία και καταδικάζει η κυβέρνηση.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους ‘αυθόρμητων’ και ‘επαναστατικών’ ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό» σημειώνει.

H αντίδραση της ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την  εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.

Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές «ευαισθησίες» και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Ανταπάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Στην παραπάνω δήλωση, έδωσε ανταπάντηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασιλη:

Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα.

Αντί να  καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για “θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους”.

Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here