Μηνιαίοι «έναντι» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Μηνιαίοι λογαριασμοί θα αποστέλλονται από  τον Ιανουάριο του νέου έτους από τη ΔΕΗ  σε όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την επιχείρηση – μέσω της υπηρεσίας e-bill

Επίσης όσοι θέλουν να «σπάσουν» το λογαριασμό τους σε μηνιαίες και όχι διμηνιαίες χρεώσεις όπως σημερα, μπορούν να το δηλώσουν on-line μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της δημόσιας εταιρίας και θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά η «έναντι» οφειλή τους

Οι καταναλωτές που πληρώνουν σημερα ηλεκτρονικά φτάνουν τους  800.000, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 2.000.000 μέσα στο 2018. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά θα είναι «έναντι» της κατανάλωσης και ο εκκαθαριστικός θα συνεχίσει να εκδίδεται ανά τετράμηνο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Για εκείνους που πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος η εφαρμογή τους ζητά να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.

Ήδη πολλοί ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να λαμβάνουν μηνιαίους «έναντι» λογαριασμούς αντί για διμηνιαίους όπως κάνει η ΔΕΗ. Αυτο βοηθά τον καταναλωτή με την έννοια ότι δεν πληρώνει μαζεμένα μεγάλα ποσά αλλά τα δινει ουσιαστικά με «δόσεις προκαταβολής»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here