Μηνιαίοι λογαριασμοί θα αποστέλλονται από τον Ιανουάριο του νέου έτους από τη ΔΕΗ σε όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την επιχείρηση – μέσω της υπηρεσίας e-bill
Επίσης όσοι θέλουν να «σπάσουν» το λογαριασμό τους σε μηνιαίες και όχι διμηνιαίες χρεώσεις όπως σημερα, μπορούν να το δηλώσουν on-line μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της δημόσιας εταιρίας και θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά η «έναντι» οφειλή τους
Οι καταναλωτές που πληρώνουν σημερα ηλεκτρονικά φτάνουν τους 800.000, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 2.000.000 μέσα στο 2018. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά θα είναι «έναντι» της κατανάλωσης και ο εκκαθαριστικός θα συνεχίσει να εκδίδεται ανά τετράμηνο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Για εκείνους που πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος η εφαρμογή τους ζητά να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.
Ήδη πολλοί ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να λαμβάνουν μηνιαίους «έναντι» λογαριασμούς αντί για διμηνιαίους όπως κάνει η ΔΕΗ. Αυτο βοηθά τον καταναλωτή με την έννοια ότι δεν πληρώνει μαζεμένα μεγάλα ποσά αλλά τα δινει ουσιαστικά με «δόσεις προκαταβολής»