Μarc: Προβάδισμα ΝΔ με 10 μονάδες αλλά νέα μείωση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ που ανακάμπτει

Δεν πανηγύρισαν ιδιαίτερα το Πρώτο Θέμα και τα συστημικά ΜΜΕ από τη νέα δημοσκόπηση της Μarc. Μάλιστα η εφημερίδα που την παρήγγειλε δεν την προβάλει καν στην ιστοσελίδα της!!!

Τι έχει συμβεί; Η δημοσκόπηση καταγράφει μεν το προβάδισμα της ΝΔ που οριακά είναι πλέον διψήφιο, καθώς αποτυπώνεται πλέον καθαρά η τάση συνεχούς ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και το κλείσιμο της ψαλίδας με την ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην πρόσθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,2%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έχει 17.%. Στην αντίστοιχη έρευνα στα μέσα Οκτωβρίου η ΝΔ ήταν στο 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16.  Παρατηρείται δηλαδή κλείσιμο ψαλίδα κατά 1,2% , γεγονός που καταδεικνύει ότι η ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη έπιασε ταβάνι, την στιγμή που η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα και τώρα ανακάμπτει.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,9%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 9,1%, Χρυσή Αυγή με 6,7%, ΚΚΕ με 6,4%, Ένωση Κεντρώων με 2,8%, ΑΝΕΛ με 2,4%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν 1,8% και 1,2% αντίστοιχα.

 Επίσης, το 81% πιστεύει ότι τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν τον Αύγουστο και μόλις το 13,8% θεωρεί ότι θα βγει η χώρα οριστικά από την επιτροπεία.

 

Το 72% θεωρεί ότι ότι η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here