Λέσβος: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην Λέσβο, με αφορμή την επίσκεψη ου πρωθυπουργού για το 14 περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.

Σύμφωναμε τοπικά ΜΜΕ η πορεία είναι πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τους 3.000.

 Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Μυτιλήνη, κάποια στιγμή επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι συγκεντρωμένοι έσπρωξαν τα οχήματα της αστυνομίας.

καταστηματάρχες του νησιού διαμαρτύρονται για τις οικονομικές αδικίες (ιδίως την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ), οι κάτοικοι ζητούν την εκκένωση της Μόρια, κρατώντας πανό στα οποία γράφουν: «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει στην απειλή» και «SOS Μόρια, δώστε λύση τώρα». Ηδη έχει συγκεντρωθεί ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη, μαντήλια και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρωθυπουργός. Από το πρωί, μπήκε λουκέτο στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here