Σεντένο: Πως και πότε η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έθεσε ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική του έκθεση για το Eurogroup του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι στο προηγούμενο Eurogroup πραγματοποιήθηκε μια πρώτη, αρχική ανταλλαγή απόψεων επί του πακέτου των μέτρων ελάφρυνσης, το οποίο θα εφαρμοστεί εφόσον κριθεί αναγκαίο και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι δόθηκε εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των πιθανών μέτρων ελάφρυνσης.

Παράλληλα, ο Σεντένο επεσήμανε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το EuroWorking Group, προκειμένου να επεξεργαστεί ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας.

Επιπλέον, χαιρέτισε τη τεχνική συμφωνία στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ως ορόσημο για την οριστική ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου.

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διευθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων έως τη επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στα τέλη Ιουνίου.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να λάβουμε την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη λήψη των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here