Κυβέρνηση: Η κ. Σπυράκη να ξανακούσει τη θέση μας και να ξαναγράψει τη δήλωσή της

Με εμφανώς δηκτικό τρόπο, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος την τοποθέτηση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη για την αίτηση ακύρωσης στη απόφαση χορήγησης ασύλου των 8 τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου, αιματηρού πραξικοπήματος στη Τουρκία.

Αναφέρει ο κ. Τζσνακόπουλος:

Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».

Απάντηση Σπυράκη

Απαντώντας η κ. Σπυράκη, απέφυγε να πάρει θέση επί της ουσίας: Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης.

Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή…», είπε.

Νωρίτερα η κ. Σπυράκη είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση για τυχοδιωκτική τακτική στο θέμα αυτό. Είπε συγκεκριμένα:

«Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ  ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here