Καταδικάσθηκαν οι δύο υπεύθυνοι για το θάνατο 13χρονου σε λούνα παρκ

Σε 6 χρόνια φυλακή -με αναστολή μέχρι την εκδίκαση στο Εφτείο-καταδικάτηκαν πρωτόδικα οι  δυο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου τον Απρίλιο του 2014 είχε χάσει τη ζωή του ο 13χρονος Βασίλης και είχε τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφή του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοινώνοντας σήμερα την τελική ετυμηγορία του για την υπόθεση, καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ, αλλά αθώωσε

Οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ενόχους τους δυο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, όμως μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο, σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ακόμη με την απόφαση, ένοχος κρίθηκε και ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας. Το δικαστήριο επέβαλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή.

Αντιθέτως,, αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας :

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο εργαζόμενοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here