Ιταλία: Δωδεκάχρονη μαθήτρια, θύμα bullying, πήδηξε από το παράθυρο

 

«Πρέπει να ξαναμπώ στην τάξη, αλλά δεν μπορώ». Αυτή τη φράση έγραψε μία δωδεκάχρονη από το Πορντενόνε, κοντά στην Τεργέστη, στο μήνυμα που άφησε στο δωμάτιό της πριν πηδήξει από το παράθυρο.

Η μαθήτρια που είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού -η αστυνομία υποψιάζεται ότι το bullying είχε συνεχιστεί και μέσω μηνυμάτων- νοσηλεύεται, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες στο περιβάλλον της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η δωδεκάχρονη εντοπίστηκε από τη μητέρα της το πρωί της Δευτέρας. Θα πήγαινε για πρώτη φορά μετά από απουσία μίας εβδομάδας, λόγω ασθένειας, στο σχολείο.

Στο γραφείο του δωματίου της βρέθηκαν δύο γράμματα που είχε γράψει, πιθανότητα ημέρες πριν. Το ένα απευθυνόταν στους γονείς της και το δεύτερο στους συμμαθητές της.

Η πτώση της μαθήτριας ανακόπηκε από σκέπαστρο στον πρώτο όροφο και η 12χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου η κατάστασή της αναφέρεται ως «σοβαρή» και θα κληθεί να δώσει κατάθεση όταν το επιτρέψει η κατάστασή της.

Η Εισαγγελία έδωσε άδεια για «άνοιγμα» των ηλεκτρονικών της επικοινωνιών, μέσω κινητού και υπολογιστή, καθώς θεωρείται ότι, αφού η μαθήτρια δεν είχε πάει σχολείο για μία εβδομάδα, το bullying είχε συνεχίσει μέσω sms ή κοινωνικών δικτύων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here