Χωρίς να γνωρίζει κανείς ακόμα το λόγο και την αφορμή, γύρω στη 01:00 το μεσημέρι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας για να πάνε όλοι μαζί στη Νέα Σμύρνη, επιτέθηκαν σε Πακιστανούς που έκαναν την ίδια ώρα πορεία για να γιορτάσουν τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών όμως οι πληροφορίες ειναι συγκεχυμένες.
Clashes erupt in #Athens when #PAOK hooligans attack Pakistanis holding a march celebrating prophet Muhammad's birthday #Greece pic.twitter.com/iQZWKzOuLq
— epoca libera (@epocalibera) November 26, 2017
Κάποιοι φέρονται να ρωτουσαν τους Πακιστανους
* «Είσαι ΠΑΟΚ; Αν δεν εισαι, φύγε απο δω»
Για να σταματήσουν τα επεισόδια, χρειάστηκε παρέμβαση των ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοι και δεν έγιναν συλλήψεις.
Πιθανόν να μην υπήρχε ρατσιστικό υπόβαθρο και οι χούλιγκανς απλώς να θεώρησαν ότι η μέρα αυτή ήταν αποκλειστικά των ΠΑΟΚτζήδων και ότι τους ανήκαν όλοι οι δρόμοι….
Υπάρχει επίσης η εκδοχή ότι η σύγκρουση άρχισε από τους Πακιστανους, που ήταν περίπου 500. Νομισαν ότι οι ΠΑΟΚτζήδες ήταν Χρυσαυγίτες επειδη φορουσαν μαύρα και κρατουσαν τον δικεφαλο αετο, οπότε ξεκίνησαν μια έντονη αντιπαράθεση απευθυνόμενοι στην «ουρά», δηλαδή τους τελευταίους του ΠΑΟΚτζήδων, και εν ριπή οφθαλμού οι διαξιφισμοί μεταβλήθηκαν αυτομάτως σε χειροδικίες και σύρραξη.