Εισαγγελείς στα δημόσια ψυχιατρεία για 125 «ξεχασμένους» ασθενείς

Για πρώτη φορά εισαγγελείς θα περάσουν την πόρτα των δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσουν σε επανέλεγχο των ιατρικών φακέλων ψυχικά πασχόντων που έχουν εγκαταλειφθεί εκεί επί χρόνια, με βάση δικαστικές αποφάσεις που τους έκριναν με έλλειψη καταλογισμού.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ορίστηκαν ήδη δύο εισαγγελείς που θα επισκεφτούν το δημόσιο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης και τα Ψυχιατρικά Καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαίτειο γiα να μελετήσουν τους φακέλους συνολικά 125 ψυχικά ασθενών που νοσηλεύονται επί χρόνια και να κρίνουν αν εύλογα παραμένουν στα ψυχιατρεία ή αν ο εγκλεισμός τους δεν πρέπει να συνεχιστεί και επομένως να πάρουν εξιτήριο.

Πρόκειται για 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαϊτειο, οι οποίοι έχουν κριθεί ως μη έχοντες καταλογισμό πριν από πολλά χρόνια, για ορισμένους πριν απο  δεκαετίες ολόκληρες. Εκτοτε ουδέποτε επανελέχθηκαν οι εν λόγω δικαστικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι για τους περισσότερους ψυχικά πάσχοντες δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από  το συγγενικό και το φιλικό τους περιβάλλον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here