Η ΝΔ «αδειάζει» τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη για την μακεδονική γλώσσα

Η  Νέα Δημοκρατία με χτεσινή της ανακοίνωση «αδειάζει» τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, ο οποίος επί μέρες προσπαθούσε με άρθρα και συνεντεύξεις να μας πείσει ότι η «Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων» στην Αθήνα το 1977 είχε καθαρά τεχνικό χαρακτήρα, επομένως δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει η ελληνική αντιπροσωπεία στην αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα» από τον εκπρόσωπο της Γιουγκοσλαβίας.

Και έτσι πέρασε στα επίσημα πρακτικά της διάσκεψης ως απόφαση πλέον του ΟΗΕ η ονομασία «μακεδονική γλώσσα» για τη γλώσσα τού τότε ομόσπονδου κράτους της Γιουγκοσλαβίας, που ονομαζόταν Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Τώρα η Νέα Δημοκρατία σε «ενημερωτικό» της σημείωμα με τίτλο «Για τους ανυπόστατους και γι’ αυτό επικίνδυνους χειρισμούς του κ. Κοτζιά» επικαλείται το γεγονός ότι στην… Ενατη και τη Δέκατη αντίστοιχη Διάσκεψη, δηλαδή το 2007 και το 2012, κατατέθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία «αντιρρήσεις αναφορικά με τους κωδικούς της χώρας και της γλώσσας καθώς και της σήμανσης (label) γλώσσας σχετικά με την καταχώριση της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here