Η Lamda Development φαβορί για να αναλάβει την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαϊδης»

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρία διαχείρισης ακινήτων, Lamda Development, προκειμένου να αναλάβει την πρώτη φάση των εργασιών για την ανακαίνιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» βρίσκεται ο Γιάννης Αλαφούζος. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον Σπύρο Λάτση (και που πλειοδότησε για το Ελληνικό) και παρότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, είναι η επικρατέστερη για να αναλάβει το έργο.

Όσο για πιθανούς συνειρμούς περί εμπλοκής της οικογένειας Λάτση στην ΠΑΕ, δεν επιβεβαιώνονται και όλα δείχνουν πως παραμένει σταθερή στη θέση της να μην μπλέξει με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λάτσης και Αλαφούζος φαίνεται να συζητούν και για άλλες ανοιχτές υποθέσεις, την ώρα που πρόσφατα δημοσιεύματα τους θέλουν να έχουν έρθει πολύ κοντά στην απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας.

Η Lamda θα αναλάβει το πρώτο σκέλος των εργασιών στη μία κεντρική εξέδρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, με τη δημιουργία σουϊτών και την προσθήκη δεύτερου διαζώματος, χωρητικότητας 2.000 θέσεων. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από την ΠΑΕ, ενὠ είναι διαθέσιμο και το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Όμως, ο Ερασιτέχνης θα χρειαστεί να περάσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες (μελέτες, διαγωνισμοί, αναθέσεις, ενστάσεις) για τη σταδιακή εκταμίευση του. Τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα σε κωδικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος προσφυγής πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς λίγο μετά την ψήφιση του νόμου Καλαφάτη για την επέκταση αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση δύο ομάδες πολιτών. Ο πρώτος είναι ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων» και ο δεύτερος ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Κέντρο Αμπελοκήπων». Σε αυτή την περίπτωση τα έργα θα καθυστερήσουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here