Τσίπρας για μεταναστευτικό: Οι χώρες που στηρίζουν ευρωπαϊκή λύση να βρουν πλαίσιο συνεργασίας

Στην ανάγκη υιοθέτησης ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των χωρών οι οποίες στηρίζουν την ευρωπαϊκή λύση για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε τριμερή συνάντηση για το ζήτημα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σε ανάρτησή του στο τtwitter ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Συνάντηση με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι χώρες που στηρίζουν την ευρωπαϊκή λύση για τη μετανάστευση και τη προσφυγική κρίση, πρέπει να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους».

Την ανάρτηση συνόδευε φωτογραφία από τη συνάντηση.

H τριμερής συνάντηση διεξήχθη λίγες ώρες μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατέληξαν τα ξημερώματα σε συμφωνία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, η οποία απειλούσε να προβάλει βέτο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την «καλό σημάδι», ενώ τόνισε πως «έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορετικές απόψεις».

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι «θα μπορέσουμε πράγματι να συνεχίσουμε τη δουλειά» για το ζήτημα του ενιαίου συστήματος ασύλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here