«Γκαζώνουν» για να βρουν την αιτία της δυσοσμίας σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα

Θα μετρηθούν άμεσα ειδικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι στην περιοχή και  τα ευρήματα νε περάσουν απο  κατάλληλη  επεξεργασία ώστε να ταυτοποιηθεί άμεσα η πηγή της δυσοσμίας. Οι ενεργειες θα συντονιστούν από την Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών με τη συμβολή της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

 

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει προγραμματισμό μετρήσεων διασφαλίζοντας κατάλληλη περιοδικότητα και χωρική κατανομή, και δίνοντας έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά δυσοσμίας και όχλησης πολιτών. Οι ειδικοί θα πρέπει να προμηθευτούν και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η όλη έρευνα θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο.

Αποφασίστηκε επίσης ο συντονισμός ενεργειών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ και Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αξιολογηθεί το δίκτυο σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και Πειραιά και να εξεταστεί η προσθήκη αναλυτών ειδικών ρύπων και πιθανά νέα χωροθέτησή τους, η διενέργεια ελέγχου σε όλους τους πιθανά ρυπασμένους χώρους και η διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης από την ΕΥΔΑΠ συστήματος μετρήσεων/παρακολούθησης για συγκεκριμένους ρύπους, σχετικούς με τη δραστηριότητά της.

Επί τούτου σχηματίζεται Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τη διεξαγωγή περιοδικών ελέγχων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον αν. ΥΠΕΝ, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, καθ. Δημήτρης Δερματάς, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, o αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here