Γεροβασίλη: Ούτε μισό βήμα πίσω από την συμφωνία, προχωρoύν οι άδειες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε αλλά δεν θα υποχωρήσει ούτε μισό βήμα πέρα από αυτή, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση. «Όσοι αμφισβητούν τη συμφωνία δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Ευρώπη και στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση»», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες αλλά και προς το Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι έχουν υποβληθεί στη κυβέρνηση, τρία αιτήματα διαλόγου από τους αγρότες  και ότι ο πρωθυπουργός θα τους συναντήσει μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Οσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκαθάρισε ότι προχωρά ο διαγωνισμός και δημοπρατούνται τα τεύχη.

Η επιστροφή των θεσμών

Οπως υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η πλειοψηφία των εταίρων αναγνωρίζει την τήρηση από την πλευρά της Ελλάδας της συμφωνίας, καθώς και την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης γι αυτό κι εξέφρασε τη βάσιμη αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα.

Σημείωσε ότι η επικοινωνία με τους θεσμούς είναι διαρκής με ανταλλαγή στοιχείων και δεδομένων και υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα πολύ σύντομα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, δεδομένου -όπως είπε- και ότι μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα έχει τηρηθεί.

Άλλωστε, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, όλες οι πλευρές έχουν καταλάβει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση.

Σχετικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε ότι «η θέση μας για τις θέσεις του Ταμείου και για το αν θα ήταν χρήσιμο το ΔΝΤ να λύσει ζητήματα της Ευρώπης δεν ήταν στις δικές μας απόψεις και προθέσεις. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πάντα ότι η ΕΕ θα πρέπει από μόνη της να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.»

Στην ολομέλεια το παράλληλο πρόγραμμα

Η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι «την Παρασκευή και το Σάββατο, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τιο Παράλληλο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές ρυθμίσεις για πολλές αδύναμες κατηγορίες συμπολιτών μας και προωθεί λύσεις για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. «Περιμένουμε λοιπόν εδώ με ενδιαφέρον την στάση της αντιπολίτευσης», είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι υπάρχουν «καλά νέα από την οικονομία» αναφερόμενη στα στοιχεία από την εκτέλεση του προυπολογισμού, όπου προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 δις ευρώφ, πολύ μεγαλύτερο του εκτιμωμένου.
Τρία αιτήματα για διάλογο στο αγροτικό

Για το αγροτικό είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και πως ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να συγκρουστεί με την διαπλοκή και φυσικά να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον -και η αντιπολίτευση θα πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό λαό αν συντασσόταν μαζί μας σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι λόγοι που δεν το κάνει, νομίζω ότι είναι ευνόητοι» είπε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης «να μπει τάξη και στο διαδικτυακό τοπίο και στις ραδιοφωνικές συχνότητες όπως και στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες», διαδικασία «που θα ακολουθήσει μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, τις τέσσερις δηλαδή». Και προσέθεσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οργανωμένο και αποτυπωμένο σχέδιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here