Γαλλική πρεσβεία: Τυπική και απολύτως συνηθισμένη διαδικασία, αφορά φυσικές καταστροφές, το mail που προκάλεσε ανησυχία

«Τυπική και απολύτως συνηθισμένη διαδικασία που αφορά φυσικές καταστροφές και υπάρχουν σε όλες τις πρεσβείες της Γαλλίας», χαρακτηρίζει η γαλλική πρεσβεία το περίεργο mail με οδηγίες αντιμετώπισης μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο στάλθηκε σε Γάλλους υπηκόους που ζουν στη χώρα, και το οποίο προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ανησυχία για το τι εννοεί.

«Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που σάς ανησυχούν. Πρόκειται για διοικητική οδηγία, η οποία δίνεται για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Αυτά που γράφουν όλες οι πρεσβείες στις ιστοσελίδες τους. Πάντοτε υπάρχουν οδηγίες για τους πολίτες της Γαλλίας που ζουν στην Ελλάδα» σημειώνουν χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών αυτών.

Το mail

Η Γαλλία, ως μεγάλη χώρα, εκπονεί σχέδια ασφάλειας για τους υπηκόους της σε όλο το κόσμο. Το ερώτημα είναι αυτό το σχέδιο και η ειδοποίηση μέσω mail, αφορά μόνο την Ελλάδα ή όλες τις χώρες που ζούν Γάλλοι.  Επίσης εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε κρίση και όχι σε φυσικές καταστροφές.

Οσο κι αν η αποστολή του mail μπορεί να θεωρηθεί προληπτική, προκαλεί εν τούτοις ανησυχία σε κάποιους, η αναφορά σε «μεγάλη κρίση»

Στο mail  αναφέρεται μεταξύ άλλων «Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:
Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια»

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλική πρεσβεία στέλνει email με τέτοιο περιεχόμενο καθώς άλλες φορές ανάλογα e-mails αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. 

Η Επιστολή από το Γαλλικό Προξενείο

Θέμα : Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό

Κυρίες και κύριοι,
Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:
Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια
Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
httphs://gr.ambafrance.org.// Plan-de securite-ilots-6522
Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;
Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία .
Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας,τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:
https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html
Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:
https://ambafrance.org/ Connaissez-vous -votre chef-d-ilot
Για την καλύτερη ασφάλειά σας,καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service –public.fr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here