Οταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε στην ΕΡΤ (βίντεο)

 

Θρήνος στις ένοπλες δυνάμεις για τον χαμό του πιλότου του Μιράζ 2000-5 που κατέπεσε στα βορειοανατολικά της Σκύρου. Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον «ήρωα Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο» 34 ετών, πατέρα δύο παιδιών «που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος».Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου» στις 3 Δεκεμβρίου του 2017.

Είχε περιγράψει στην εκπομπή την ετοιμότητα των πιλότων σε περίπτωση συναγερμού αλλά και για τους κινδύνους της αποστολής του. «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν έχει γίνει τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι» ανέφερε.

 

‘Οπως αναφέρει το euronews, o  Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε το 1984 και ήταν πατέρας και σύζυγος. Υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here