Δικηγόροι δημοσίου: Χορήγηση ασύλου μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις με Τουρκία

Ολοκληρώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο, η συζήτηση της αίτησης του ελληνικού δημοσίου για προσωρινή αναστολή της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Η όλη διαδικασία διάρκεσε περίπου 40 λεπτά και η απόφαση για έκδοση ή μη προσωρινής διαταγής αναμένεται εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου υποστήριξαν πως πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού, όπως υποστήριξαν, κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.

Από τη μεριά τους, οι συνήγοροι του τούρκου αξιωματικού υποστήριξαν πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι ο άνθρωπος αυτός συμμετείχε στο πραξικόπημα, όπως έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος μέχρι στιγμής, και ότι κινδυνεύει να υποστεί βασανισμό και προσβολή της προσωπικότητάς του. Η κύρια διαδικασία για την αίτηση αναστολής που έχει ζητήσει το ελληνικό δημόσιο, ανεξάρτητα από την έκδοση προσωρινής διαταγής, θα εξεταστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Η Αγκυρα εμφανίστηκε κατ’ αρχήν θετική στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης πως οι οχτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ενδέχεται να δικαστούν σε ελληνικά δικαστήρια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/363835/dikigoroi-dimosiou-akurosi-asulou-gia-mi-diataraxi-ton-sheseon-me-tourkia/#ixzz53Jvu1U6l
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here