Αποχή δικηγόρων τη Δευτέρα για την διαμεσολάβηση-Δεν μετέχει ο ΔΣΑ

Αποχή για αύριο Δευτέρα λόγω της επικείμενης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καθώς το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.

Κατά την έκτακτη σύσκεψή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της για το θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, κρίνοντας ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επισήμαναν τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Όπως επισημαίνει η Ολομέλεια των Προέδρων «η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες».

Παράλληλα, οι δικηγόροι ζητούν από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου δικαστηρίου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τη σημερινή του μορφή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here