Απεργία πείνας και κατάληψη από πλοιοκτήτη στο γραφείο Κουρουμπλή

Ιδιοκτήτης ακτοπλοϊκής εταιρείας ξεκίνησε κατάληψη και «απεργία πείνας» το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά. Διαμαρτύρεται για την άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή να εγκρίνει δρομολόγια της εταιρείας του.

Πρόκειται για τον Γιώργο Στεφάνου, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Golden Star Ferries» ο οποίος δηλώνει ότι ο Π. Κουρουμπλής κωλυσιεργεί και δεν υπογράφει τα εγκεκριμένα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superferry στη γραμμή Ραφήνα-Ηράκλειο.

Την έναρξη της «απεργίας πείνας» την έκανε γνωστή με την εξής ανακοίνωσή του:

«Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 17:00 ώρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries. Σας γνωρίζω ότι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή. Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του».

Ο κ. Κουρουμπλής τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα έχει λήξει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες αλλά ο κ. Στεφάνου εξέφρασε τις αμφιβολίες του, λέγοντας του πως ενόψει ανασχηματισμού αύριο μπορεί να μην είσαι στο υπουργείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here