Την Πέμπτη στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Την Πέμπτη στο Παρίσι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων σχετικά με τα επόμενα βήματα για το ελληνικό χρέος, μετά το άκαρπο Washington Group του Σαββάτου, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. Οι Ευρωπαίοι τρέχουν ουσιαστικά να προλάβουν την κρίσιμη ημερομηνία της 21ης Ιουνίου, καθώς επισήμως στόχος είναι να έχουν καταλήξει έως τότε σε μία συμφωνία- πακέτο για την επομένη ημέρα του μνημονίου, που θα προσδιορίζει τη μορφή της εξόδου, το είδος της εποπτείας, αλλά και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Φαίνεται, ωστόσο, να έχουν χάσει το τρένο του ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, που επικαλείται πηγές από τη Σύνοδο του G7, αν και οι συναντήσεις των Ευρωπαίων με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν κατέληξαν σε συμφωνία, υπήρξε κάποια πρόοδος με τις διαφορές μεταξύ του Ταμείου και των εταίρων να αμβλύνονται. Αυτό, όμως, φαίνεται να μην είναι αρκετό.

Χθες ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο δήλωνε  ότι πιθανότατα το Ταμείο θα μείνει μόνο στο ρόλο του τεχνικού συμβούλου και όχι χρηματοδότη στο πρόγραμα. Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως σήμερα, Δευτέρα, το ΔΝΤ θα μείνει πιθανότατα εκτός.

Ανεξάρτητα πάντως από τη μορφή της συμμετοχής του Ταμείου ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δεσμεύθηκε χθες ότι θα επιδιωχθεί ένα σχέδιο ελάφρυνσης, που θα είναι «αξιόπιστο για τις αγορές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here