Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια – Κάλεσμα κόντρα στην απαγόρευση

Στη συγκέντρωση που οργανώνεται από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, σήμερα, Σάββατο στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια καλεί η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κάτω από την πίεση του κινήματος και μετά τις επιθέσεις από διεθνείς νεοναζί σε ντόπιους και μετανάστες χτες και προχτές στο Μοναστηράκι και τον Άγιο Παντελεήμονα, η κυβέρνηση δια ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε αργά χτες το βράδυ να προχωρήσει τελικά σε απαγόρευση της φασιστικής φιέστας των Χρυσαυγιτών για τα 20 χρόνια από τα Ίμια που θα γινόταν στις 7 μ.μ. στη Ρηγίλλης.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του κινήματος, παρά το γεγονός πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κράτησε τελικά «ίσες αποστάσεις» από φασίστες και αντιφασίστες απαγορεύοντας ταυτόχρονα και την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στον ίδιο χώρο για τις 3 το μεσημέρι.

Η μαζική παρουσία μας στην απογευματινή αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει πως οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν ανοιχτοί για το κίνημα και τις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης στα μνημόνια και το ρατσισμό και απροσπέλαστοι για τους Χρυσαυγίτες.

Εν’ όψει της Γενικής Απεργίας της 4 Φλεβάρη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης η απογευματινή διαδήλωση αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στις απόπειρες των Χρυσαυγιτών να ξεμυτίσουν από το περιθώριο, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους στα μπλόκα της αγροτιάς.

Ούτε στη Ρηγίλλης, ούτε πουθενά.  Όλοι στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια. »

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here