Αγριος ξυλοδαρμός παιδιάτρου μέσα στο νοσοκομείο Νάουσας

Αίσθηση και ανησυχία έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός παιδίατρου από έναν πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, στο Νοσοκομείο της Νάουσας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας και η ΠΟΕΔΗΝ ένας άντρας, αλβανικής καταγωγής, ξυλοκόπησε έναν παιδίατρο μέσα στο χώρου του νοσοκομείου, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι και θλαστικά τραύματα στο κορμί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά το Παιδιατρικό Τμήμα στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Ο γιατρός εξέτασε τα παιδιά και – αφού έδωσε τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες και η οικογένεια εξυπηρετήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα- αναχώρησαν από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται, ο αλβανικής καταγωγής άντρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση, έκλεισε την πόρτα του ιατρείου, και στη συνέχεια ξυλοκόπησε άγρια τον παιδίατρο.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, έτσι ώστε να αναζητηθεί από την Αστυνομία και να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που διέπουν τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας

«Καταγγέλλουμε τον αποτρόπαιο ξυλοδαρμό σε βάρος ιατρού της Μονάδας Νάουσας, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ιατρός, φέροντας μώλωπες και κάταγμα στο πόδι. Συγκεκριμένα, ενώπιον μαρτύρων, ο αλλοδαπός δράστης, τακτικός πελάτης του Νοσοκομείου, έφερε για
εξέταση μέλη της οικογένειάς του και ενώ εξυπηρετήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, άφησε σπίτι την οικογένειά του και επέστρεψε στο Νοσοκομείο μετά από αρκετή ώρα, προκειμένου να βιαιοπραγήσει εναντίον του ιατρού.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, έτσι ώστε να αναζητηθεί από την Αστυνομία και να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που διέπουν τέτοιου είδους υποθέσεις.
Πρέπει όμως οπωσδήποτε να επισημάνουμε ότι, είναι απαραίτητο η Πολιτεία να μεριμνήσει για την έγκριση κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη φύλαξη των Νοσοκομείων με Security. Οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, φραστικής και σωματικής κι αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.
Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκύπτουν, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμαστε να παρέχουμε ι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών.
Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό μας.
Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ιατρό μας και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, στον ίδιο και την οικογένειά του, στους ασθενείς μας, σε όλους όσους εργάζονται αυτές τις Άγιες μέρες όπως και το προσωπικό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας.
Εκ του Σωματείου Εργαζομένων Νάουσας»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here