Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είτε η «αριστερά», εδώ και δεκαετίες αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Τώρα, λόγω εσωτερικών πιέσεων και λόγω ψήφων, πέρασαν στο «Βόρεια Μακεδονία», όπου το «Βόρεια» είναι διάτρητο και το «Μακεδονία» συμπαγές. Αλλά, η οικονομική κρίση κατασκευάστηκε για να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα εναντίον της χώρας μας, και κυρίως αυτά που επαναλάμβανε ο ποιητής ως τα σημαντικότερα: «Ελευθερία και γλώσσα».

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ από τους «συμμάχους» και τους εντοπίους «υπερπατριώτες» (Αβέρωφ, Καραμανλής λόγου χάριν -μόνον ο Σεφέρης κατάλαβε τον προδοτικό τους ρόλο, αλλά ποιος ακούει έναν ποιητή;-) η κατασκευασμένη λέγω δικτατορία δεν ήταν «η εθνοσωτήριος επανάστασις» αλλά το όχημα για να συντελεστούν πολλά κακά στη χώρα μας. 1. Να δοθεί η μισή Κύπρος στην Τουρκία όπως την είχαν υποσχεθεί οι «σύμμαχοί» μας για να την κρατήσουν μακριά από την Σοβιετική Ένωση. 2. Για να συκοφαντηθεί ο στρατός. 3. Για να μισηθεί η απλή καθαρεύουσα (είτε καθομιλουμένη) την οποία κακοποιούσε ο Παπαδόπουλος και οι περί αυτόν. 4. Για να ιεροποιήσουν την αριστερά κι ενώνοντάς την με την δεξιά, να την αντιτάξουν εναντίον όσων ήσαν επικίνδυνοι για τα σχέδιά τους.  5. Για να καθυστερήσουν είτε να αποκλείσουν την άνοδο στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος μη όντας αριστερός ή δεξιός, αλλά πατριώτης (όπως κι ο πατέρας του, όπως κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος), με γνώσεις πολιτικές και οικονομικές τεράστιες, τους ήταν μέγα εμπόδιο στα σχέδια μετάλλαξης που είχαν κάνει για τους Έλληνες. Και που ξεκίνησαν (τα σχέδια μετάλλαξης) επί Σημίτη. Και περνώντας μες από την διεφθαρμένη Ν.Δ., έφτασαν επιτέλους στον αγαπημένο τους Γ.Α.Π. Που θα πει: Χτύπημα στην οικονομία του ελληνικού λαού, χτύπημα στην ψυχολογία του, χτύπημα στα εθνικά του θέματα, χτύπημα στη γλώσσα του, χτύπημα δια των αθώων-θυμάτων-μεταναστών εκεί που ο Ξένιος Δίας μετατρέπεται σε Ξένια Βία και Ενοχή, συνάμα δε προωθείται (δια των αθώων-θυμάτων-μεταναστών) το περίφημο Kalergi plan.

Έτσι:

  1. Ο λαός μας πλέον, κι όχι μόνο ο απλός λαός, έπαθε αυτό που έλεγε ο κύριος Δημήτρης Καζάκης με παράδειγμα τον βάτραχο. Που αν τον ρίξεις σε ζεματιστό νερό θα τιναχτεί έξω, ενώ αν κάνεις ζεματιστό το νερό σιγά-σιγά, ανεπαισθήτως, θα ναρκωθεί και θα μείνει εκεί να βράσει.
  2. Ο λαός μας, έπαθε αυτό που έπαθαν «Οι φοράδες του Πλούταρχου». Λέει ο Πλούταρχος: Σ’ ένα μέρος του κόσμου οι εκεί κάτοικοι ζούσαν από την πώληση μουλαριών. Μα για ν’ αυξήσουν τα έσοδά τους σκέφτηκαν πως έπρεπε να αναβαθμίσουν τη ράτσα των μουλαριών, και πως έπρεπε να βρουν φοράδες όμορφες και γερές. Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος που ανακάλυψε αυτές τις φοράδες. Μα οι φοράδες όντας περήφανες, δεν στέκονταν να τις πηδήξουν τα γαϊδούρια. Τότε ο πολυμήχανος εκείνος άνθρωπος που βρήκε τις φοράδες, γνωρίζοντας και την ψυχολογία των τέτοιων ζώων, ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα. Πήρε τις φοράδες, τι κούρεψε άσχημα, τις γέμισε βρωμιές, και τις πήγε στην παρακείμενη λίμνη να πιουν νερό, μα κυρίως, για να καθρεφτιστούν στο νερό. Οι φοράδες μόλις έσκυψαν και αντίκρισαν το χάλι τους, παρέλυσαν, έχασαν κάθε διάθεση για ζωή, και για οποιαδήποτε αντίσταση. Τότε στάθηκαν στα γαϊδούρια. Κι εκείνα τις πηδούσαν ανενόχλητα, όπως κάνουν σήμερα, τα ντόπια και ξένα γαϊδούρια, με τον ελληνικό λαό.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

 

Γιάννης Υφαντής,

www.yfantis.gr

 

Υ.Γ.1: Το 60% του δημοψηφίσματος (2015), έδειξε ότι ο λαός δεν έπαθε πέρα για πέρα, ούτε τα του βατράχου, ούτε τα των φοράδων. Όμως η προσπάθεια συνεχίζεται. Και βεβαίως ως προς την γλώσσα (που δεν είναι στομάχι ή ολοφάνερο εθνικό πρόβλημα) η μετάλλαξη έχει επιτευχθεί πλήρως, ή σχεδόν πλήρως. Ένα μόνο απλούστατο παράδειγμα: Μόλις στείλω κάποιο μήνυμα με το κινητό μου κι έχει όντως πάει στον παραλήπτη, το κινητό μου πλέον δεν λέει το τρισχιλιόχρονο «ελήφθη» αλλά με ενημερώνει με τον σολοικισμό που μου λέει «λήφτηκε». Κι όμως, αυτό, αυτό, που έχει να κάνει με τη γλώσσα μας και την ελευθερία μας, σχεδόν, δεν ενοχλεί κανέναν.

Υ.Γ.2: Αν ήμουν ο μόνος που βλέπει τα πράγματα έτσι θα έλεγε κανείς ότι πάσχω από μανία καταδιώξεως και βλέπω παντού συνωμοσίες. Μακάρι να ήμουν ο μόνος. Το πρόβλημα είναι πως τα ίδια βλέπουν εκατοντάδες προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες και δύο τεράστιες που φέρνουν τα ονόματα Μίκης Θεοδωράκης και Νόαμ Τσόμσκι.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here