Καταλονία: Κατάληψη εκλογικών τμημάτων από πολίτες-Χιλιάδες τρακτέρ στη Βαρκελώνη-Η Μαδρίτη απαγόρευσε τις πτήσεις έως 3.000 πόδια-Ζητά από τη Google να κλείσει ιστοσελίδες

Σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων φέρονται να προχωρούν οι Καταλανοί, προκειμένου να προστατεύσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ενώ την ίδια στιγμή σε μια κλιμάκωση των πιέσεων της, η κυβέρνηση της Μαδρίτης εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία απαγορεύει τις πτήσεις σε κάθε πολιτικό αεροσκάφος εκτός των στρατιωτικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων επιτήρησης των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόκειται για μια κίνηση επιθετική, που μοιάζει με κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση ανάγκης. Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης να παρεμποδίσει όσο μπορεί την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής για την Καταλανική ανεξαρτησία.

https://twitter.com/tsankaram/status/913786794835152897

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αγρότες της Καταλονίας, έκαναν παρέλαση στο κέντρο της Βαρκελώνης, για να υπερασπισθούν το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Χιλιάδες έψαλαν επίσης τον εθνικό ύμνο της Καταλονίας.

Το δημοψήφισμα έχει κηρυχθεί παράνομο από το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας και η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έχει στείλει αστυνομία και πολιτοφυλακή στην Καταλωνία για να αποτρέψει την διεξαγωγή του. Μάλιστα έχει ζητήσει από τη Google  να κλείσει όλες τις ιστοσελίδες σχετικά με το δημοψήφισμα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλoνίας, υπό τον τοπικό πρωθυπουργό Κάρλες Πουτζδεμόν, καθώς και το καταλανικό περιφερειακό κοινοβούλιο, στηρίζουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ωστόσο κάνουν έκκληση για ειρηνική στάση στους οπαδούς της απόσχισης.

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here