Αθλιότητες της Διαμαντοπούλου (πού αλλού…) στο ΣΚΑΙ-Προς νέο πολιτικό φορέα με Βενιζέλο-Στ. Θεοδωράκη

Το πολιτικό «φλερτ» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, επιβεβαίωσε η 58χρονη Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Θεοδωράκης και η Ώρα Αποφάσεων έχουμε έναν λόγο ο οποίος συμπίπτει».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο της Παιδειας στο ΣΚΑΙ  η Αννα Διαμαντοπο΄θλου (εκείνη που το 2001 έλεγε ότι ως μπανανία στη χώρα μας τα αγγλικά πρέπει να γινουν η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα εις βάρος άλλων μαθημάτων)  έβγαλε μπόλικη χολή

Για τον υπουργό Παιδείας και τον πρωθυπουργό είπε:

  • Εχουμε έναν 70άρη κομμουνιστή υπουργό παιδείας και έναν 40άρη πρωθυπουργό που έμπαινε στην ΚΝΕ όταν γκρεμιζόταν το τείχος του Βερολίνο. Τι να περιμένει κάνεις από αυτούς;» (σημειωτέον ότι ο ταλαίπωρος  πατέρας της ήταν αριστερός μεταλλωρύχος).
  • Τα πανεπιστήμια έχουν συμβούλια σε 22 χώρες (δεν είπε ότι ολες αυτές έχουν δεξιές κυβερνήσεις).
  • Ο Γαβρόγλου στη Βουλή δεν ήξερε τι έλεγε, του τα είχαν δώσει γραμμένα
  • Το άσυλο είναι άσυλο για συμμορίες.
  • Στο Κέμπριτζ δεν μπορείς να μπεις χωρίς να δείξεις ταυτότητα και όλοι οι χώροι φυλάσσονται από αστυνομικούς.
  • Οι φοιτητές δεν μπορούν να αποφασίζουν για μαθήματα και για καθηγητές
  • ο προοδευτικός χώρος, δηλαδή η σοδιαλδημοκρατία….

Να υπενθυμίσουμε ότι η Διαμαντοπούλου είναι πολιτικός μηχανικός, ότι επειδή ήταν στην φοιτητική παράταξη του  ΠΑΣΟΚ  αλλά και για άλλους λόγους  την προώθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου προσωπικά και η τότε σύζυγός του Μαργαρίτα, με αποτέλεσμα η πολύ φιλόδοξη ‘Αννα  στα 26 της βρεθεί νομάρχης.

Το 1986 (χωρίς να έχει κάνε και κάτι ως νομάρχης) ανέλαβε Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, πάντα υπό την προστασία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Κοζάνης. Ορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Έμεινε στη θέση αυτή μέχρι που την επέλεξαν για Επίτροπο στην ΕΕ με αρμοδιότητα στα θέματα απασχόλησης την περίοδο 1999-2004. Το 2009 επανεκλέχθηκε για τελευταία φορά βουλευτής Α΄ Αθήνας και ορκίστηκε Υπουργός Παιδείας,  στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί  το 2012

Το 2011 με το δικό της νομο για τα ΑΕΙ εισηγήθηκε την κατάργηση του ασύλου, τη δημιουργία επιτροπών αξιολόγησης, την κατάργηση του θεσμού της πρυτανείας, τον  αυστηρό έλεγχο του χρόνου φοίτησης κ.α.

Δέχθηκε έντονη κριτικη  από τις πρυτανείες των ΑΕΙ και τους φοιτητές.

Η ρίξη μεταξύ καθηγητών, υπουργείου και φοιτητών ήταν μεγάλη όσον αφορά το ζήτημα εφαρμογής με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαρκείς καταλήψεις στα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ ταυτόχρονα η Άννα Διαμαντοπούλου ζητούσε την άμεση εφαρμογή του νόμου, υποστηριζοντας  ότι κόμματα και παρατάξεις δεν έχουν θέση στα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Ανάλογη ήταν η συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2012 όταν οι πρυτανείες των ΑΕΙ κλήθηκαν να εκλέξουν συμβούλια διοίκησης κάτι που λόγω των αντιρδράσεων δεν κατέστη δυνατό

Την θέση του υπουργού παιδείας ανέλαβε το 2012 ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος αποφάσισε μόλις μερικές ημέρες μετά την υπουργοποίησή του να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου των ΑΕΙ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here