«Δεν λησμονώ…» Σπάνιες φωτογραφίες για τις γερμανικές θηριωδίες, στο Μετρό

 

 

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας, περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας σε 9 σταθμούς τ ου Μετρό, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. το φωτογραφικό υλικό της, θα εκτεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και σε εννέα σταθμούς του Μετρό της Αθήνας (Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Εθνική Άμυνα, Αγία Παρασκευή, Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Αιγάλεω), με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την έκθεση διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική  Εταιρεία «ΔEN ΛΗΣΜΟΝΩ».Θέλει να καταδείξει σε όλους μας μέσα από την αναδρομή στο χρόνο, τί συνέβη κατά τη μαύρη περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Θέλει να αναδείξει την πείνα, τις μαζικές δολοφονικές εκτελέσεις,  τις  καταστροφές και τα δεινά τα οποία πέρασε ο Ελληνικός λαός.

Ειδικότερα, τα εγκαίνια της  έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:30 μ.μ, παρουσία  εκπροσώπων  της κυβέρνησης,  κομμάτων, ξένων πρεσβειών καθώς επίσης άλλων οργανισμών και φορέων.

Μάλιστα, στην τελετή των εγκαινίων θα δώσει το παρόν η επιζήσασα της γερμανικής θηριωδίας κ. Αναστασία Α. Βογιατζή,  η οποία, ως νήπιο εκείνη την εποχή απαθανατίζεται σε φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση, να αποστρέφει το βλέμμα της σε γερμανό στρατιώτη ο οποίος την προσεγγίζει.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός  ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Η διοίκηση του Ομίλου ΟΑΣΑ Α.Ε. εντάσσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη σύνδεση των ΜΜΜ της Αθήνας με τον πολιτισμό, στηρίζοντάς την, όπως επίσης η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, η οποία  παραχωρεί τους 9 σταθμούς  του Μετρό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here