«Ατυχείς εκφράσεις» λέει τώρα ο σύμβουλος του Τραμπ που σχεδόν διαολόστειλε τον Καναδό πρωθυπουργό

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο  ζήτησε περίπου συγγνώμη για τα σχόλιά του εναντίον του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 την περασμένη εβδομάδα – σχόλια που ξεσήκωσαν σάλο
Και λέμε «περίπου» γιατί είπε τα εξής:
«Η αποστολή μου ήταν να στείλω ένα σθεναρό μήνυμα. Το πρόβλημα είναι ότι μεταφέροντας αυτό το μήνυμα χρησιμοποίησα ακατάλληλη φρασεολογία».

Ο Ναβάρο συγκεκριμένα όταν ο Τραμπ αποχώρησε απο την σύνοδο των G7 σχολίασε πολύ άσχημα την στάση του Καναδου πρωθυπουργου, ο οποίος ευθυγραμμίστηκε με ευρωπαϊκές χώρες και είπε ότι θα πάρει αντιμετρα για τα μέτρα του Τραμπ.
Είπε ο Ναβάρο ότι «υπάρχει ειδική θέση στην κόλαση για όποιονξένο ηγέτη ακολουθεί κακόπιστη διπλωματία με τον πρόεδρο Τραμπ και μετά προσπαθεί να τον μαχαιρώσει και πισώπλατα. Αυτό έκανε ο Τριντό με την απαράδεκτη συνέντευξη τύπου που έδωσε. Ο ανέντιμος, αδύναμος Τζάστιν Τριντό,  και αυτό έρχεται κατ ευθείαν απο το Αir Force One.» (εννοώντας ότι αυτά είνα λόγια του ίδιου του Τραμπ από το προεδρικό σκάφος με το οποιο  είχε αναχωρήσει προηγουμένως)

Οι Αμερικαοί κατηγορούν τον Καναδά ότι «πρόδωσε» τον Τραμπ επειδή μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα επιβάλει αντίμετρα στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο. Ο δε Τριντό, όταν ανακοίνωσε τα αντίμετρα, είπε «είμαι υποχρεωμένος να υπεραπιστώ τους Καναδούς εργαζόμενος και την Καναδική οικονομία»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here