Χυδαία ρατσιστική, υβριστική επίθεση βουλευτών Χ.Α κατά προσφύγων, υπουργού Αμυνας, ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Με υβριστικές εκφράσεις επιτέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον υπουργό Αμυνας και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας σοβαρό επεισόδιο στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών. 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποκάλεσαν «προδότη» τον υπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρευρίσκετο στην συνεδρίαση, αλλά και «Φιλιππινέζες» τους επιτελείς. Ακόμη μίλησαν υβριστικά για τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τη συνεδρίαση.

Στους χαρακτηρισμούς αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η συνεδρίαση διεκόπη αμέσως και ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι βουλευτές της  Χ.Α. Επειδή όμως οι βουλευτές της δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τούς ζητήθηκε εγγράφως να αποχωρήσουν, πράγμα που έκαναν, αφού παρουσία του προέδρου της Βουλής και του φρουράρχου τούς επιδόθηκε το έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή τους ζητούσε να αποχωρήσουν βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δουζίνας, δήλωσε για το περιστατικό:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησαν ακραίες και ρατσιστικές υβριστικές εκφράσεις εναντίον των προσφύγων, των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και των άλλων βουλευτών.

Η Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση, απέβαλε τους υβριστές της Δημοκρατίας από την αίθουσα, καταδίκασε τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από αυτούς που την υποσκάπτουν και την υβρίζουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here