Μουσικό καλωσόρισμα στους πρόσφυγες της Γερμανίας

Eνα μουσικό καλωσόρισμα στους πρόσφυγες  που έχουν αφήσει την πατρίδα τους κι ένα ευχαριστώ σε όλους όσους τους συμπαραστέκονται. Την 1η Μαρτίου στο Βερολίνο τρείς από τους διασημότερους μαέστρους του κόσμου, ο Σάιμον Ρατλ, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ και ο Ιβάν Φίσερ, ανακοίνωσαν πως θα δώσουν μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία για τους πρόσφυγες και όσους βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς.

Η συναυλία θα γίνει στη σκηνή της περίφημης Φιλαρμονικής της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο κάθε μαέστρος θα διευθύνει τη δική του ορχήστρα –ο Ρατλ τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, ο Μπάρενμποϊμ την Κρατική Όπερα (Σταατσόπερ) του Βερολίνου και ο Φίσερ εκείνη του Κόντσερτχαους– στην ίδια σκηνή, στο κτίριο της περίφημης Φιλαρμονικής της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο Μπάρενμποϊμ θα ερμηνεύσει ένα κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ ενώ ο Φίσερ με την ορχήστρα του θα παρουσιάσουν την «Κλασική Συμφωνία» του Σεργκέι Προκόφιεφ και ο Ρατλ δύο μέρη από την 7η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Η Γερμανία υποδέχτηκε το 2015 περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τις εικόνες της φιλικής υποδοχής τους, το περασμένο φθινόπωρο, διαδέχτηκε η ανησυχία για τις κοινωνικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή η μαζική άφιξη προσφύγων αλλά και ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των ξενώνων όπου φιλοξενούνται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here