«Οχι» στην έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα είπαν οι δικαστές

Κατά της έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα στη Μάλτα τάχθηκε το συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενία Κυβέλου. 
Η εισαγγελική λειτουργος στην μακροσκελή αγόρευσή της πρότεινε στο δικαστηριο να ζητήσει από τις αρχες της Μάλτας να εισφέρει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, σε διαφορετική περίπτωση πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της έκδοσης της 36χρονης, η οποία φέρεται ως το «βαθύ λαρύγγι» των αποκαλύψεων της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε , μετά από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο της. 
Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά η 36χρονη Εφίμοβα υποστήριξε ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Μάλτα όπου άλλαξε 5 δικηγόρους, οι οποίοι- οπως ειπε-δούλευαν για συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. 
« Όταν με συνέλαβαν οι αστυνομικοί μου είπαν ότι κακώς τα έβαλα με την τράπεζα όπου εργαζόμουν και ότι καλό θα ήταν να πάρω πίσω ότι είχα καταγγείλει για να με συγχωρέσουν. Τότε αποφάσισα να συνεργαστώ με κάποιον που θα με υποστήριζε. Έκανα έρευνα και βρήκα την δημοσιογράφο,  η οποία είχε ασχοληθεί με έρευνες για τη διαφθορά» είπε στο δικαστήριο η 36χρονη, ρωσικής καταγωγής, κατηγορούμενη.  
Στο πλευρό της Εφίμοβα βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κο’υλογλου αλλα και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής David Cusei , ο οποιος μίλησε με τα πιο μελανά χρώματα για την δικαιοσύνη στη χώρα του. 
« Ο πρωθυπουργός της χωρας διορίζει τον αρχή δικαστή και τον αρχηγό της αστυνομίας. Η Pilatus Bank είναι η φωλιά της διαφθοράς στη Μαλτα. Να φανταστείτε ότι το όνομα της Μαρίας το έδωσε στη δημοσιότητα ένας κυβερνητικός βουλευτής.  Εκείνοι που σχεδίασαν την δολοφονία της Γκαλιθια είναι ασύλληπτοι και ξέρουν την Εφιμοβα. Μάλιστα ένας υπουργός έφτασε στο σημείο να απειλήσει εμένα, επειδή υπερασπίζομαι την Μαρία. Πρέπει να προστατεύσουμε τη ζωή της. Όλες οι αποκαλύψεις της Μαρίας έχουν μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί» κατέληξε. 
Από την πλευρά του ο Στέλιος Κουλογλου υποστήριξε ότι η δίωξη και τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος της 36χρονης είναι ένα μήνυμα σε εκείνους που θέλουν να αποκαλύψουν σκάνδαλα, για να κρατήσουν το στομα τους κλειστό. 
Η απόφαση του συμβουλίου εφετων μπορεί να ανατραπεί και να οδηγηθεί για νέα κρίση στον Άρειο Παγο, μόνο εάν ασκήσει έφεση ο εισαγγελεας, μέσα σε διάστημα 24 ωρών.
Μετά τη δικαστική ετημυγορία η Μαρία Εφίμοβα αφέθηκε ελεύθερη.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here