Βαριές ποινές για τους «ατομικούς τρομοκράτες»

 

Με μια ακραία απόφαση το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έγραψε σήμερα Δευτέρα τον επίλογο για τέσσερις νέους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες».
Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν οι Α. Ντάλιος σε 27 χρόνια (από 29),  Ν. Ρωμανός σε 18 χρόνια (από 20),  Δ. Πολίτης σε 12 χρόνια και 2 μήνες (από 13),  Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια (όπως και πρωτόδικα) και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια (όπως πρωτόδικα).
Το Εφετείο ακολούθησε σχεδόν την ίδια «γραμμή» του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αλλά και της εισαγγελικής πρότασης για καταδίκη τους για όλες τις πράξεις (ληστείες, εμπρησμούς αυτοκινήτων, κατοχή πυρομαχικών, πλαστογραφία) βάσει του Νόμου 187Α, μόνο που οι κρατούμενοι, αν και κατηγορήθηκαν για ένταξη και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν αθωωθεί από την κατηγορία αυτή με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
«Αντιλαμβανόμενοι  τις βαριες καταδίκες με τη «καινοτομία» της «ατομικής τρομοκρατίας» ως ευθεία επίθεση στο σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος, αλλά και σαν προσπάθεια εξόντωσης των συντρόφων μας καλούμε κάθε μεμονωμένο και οργανωμένο σύντροφο να πλαισιώσει τη συνέλευση για να υπάρξει η απαραίτητη κινηματική απάντηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο indymedia.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here