Οι καθαρές και ακατάλληλες παραλίες στο Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα- Nερό πάντως εμφιαλωμένο!

Το ΠΑΚΟΕ σε συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο έκανε αναλύσεις σε πόσιμα νερά σε θέρετρα αλλά και στο νερό της θάλασσας στα Μέγαρα και στο Πόρτο Γερμενό. Εξέτασε 13 σημεία στις παραλίες ως προς την κολύμβηση και τρία σημεία με τρεχουμενο νερό. Το τρεχούμενο «πόσιμο» νερό στα Μέγαρα βρέθηκε  προβληματικό.

Ως προς το πόσιμο νερό εξετάστηκαν τρία σημεία στην Πάχη, στη Νέα Πέραμο και στην παραλια «Νεράκι»  αλλά και τα τρία (απο δειγματοληψία σε νερό της βρύσης τριών καταστημάτων) βρέθηκαν ακατάλληλα, επειδή περιείχαν κολοβακτηριοειδή -η σχετική οδηγία αναφέρει ότι το φορτίο του πόσιμου νερού πρέπει να είναι μηδενικο όχι μονον σε εσχερίκια κόλι και εντερόκοκκους αλλά κα σε γενικά κολοβακτηριοειδή. Τα τρία δείγματα είχαν αντίστοιχα φορτίο 280 (Πάχη), 160 (Νέα Πέραμος) και 140 (Νεράκι) στα 100 ml

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

Στο Πόρτο Γερμενό ακατάλληλες βρέθηκαν οι παραλίές Προσήλι και η μικρή παραλία στο Πόρτο Γερμενό,  η παραλία στο Αλεποχώρι μπροσά από το Opus Bar και η παραλία του Άη Νικόλα ένα χιλιόμετρο απο την Πάχη.  Επίσης ακατάλληλη βρέθηκε και η παραλία του Λουτρόπυργου, αριστερά απο το Beach Bar (συγκέντρωση δυνητικά  παθογονων 340/100ml)

Αλλά και οι υπόλοιπες δεν είχαν λιγότερα από 200 κολοβακτηρίδια ανά 100 ml (το όριο ειναι τα 250 για να κριθεί ακατάλληλη η παραλία) Η Μεσαία Παραλία στο Πόρτο Γερμενό είχε 200, η παραλία μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Γερμενό είχε 220, η Ψάθα δεξιά του Paradise Club είχε 200, την ίδια συγκέντρωση είχε η Ψάθα και σε δεύτερο σημείο δειγμτοληψίας, μπροστά στην ταβέρνα «Ψάθα».  Η Νέα Πέραμος (μέτρηση στην παιδική χαρά) και η παραλίά «Νεράκι» (μέτρηση στην ταβέρνα Φωτίου) είχαν συγκέντρωση 200 μονάδων

Σχετικα πιο καθαρό ήταν το Αλεποχώρι κοντά στο ΚΤΕΛ όπου η ανάλυση υδάτων έδειξε συγκέντρωση 160 μονάδων (η δειγματοληψία έγινε 100 μέτρα από την στάση του ΚΤΕΛ, στο κιγκλιδωμα) Επίσης σχετικά καθαρότερη και η Πάχη με συγκέντρωση 170 στα 100ml (η μέτρηση έγινε στο τέλος του χωριού, μπροστά απο το Level Cafe)

Αντιστοιχη μελέτη για παραλιες της Αττικης μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποτε έγιναν οι μετρήσεις ;;; Ειναι παλιο άρθρο που το εχετε βρει απο αλλη ιστοσελίδα. Αναρτήστε τις μετρήσεις με ημερομηνίες λήψεις δείγματος παρακαλω !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here