Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Περιμένουμε από τον Νοέμβριο την ΑΕΚ»

Την απάντησή του στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην ΑΕΚ είναι ενοχλημένοι με την καθυστέρηση στο θέμα της οικοδομικής άδειας του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην «Ένωση» περιμένουν την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προχωρήσει το έργο του νέου γηπέδου, ενώ ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης μετέφερε την Πέμπτη (18/2) στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή την δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση.

Από το ΥΠΕΚΑ, όμως, τόνισαν πως το υπουργείο περιμένει από τις 27 Νοεμβρίου τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924» για την ΜΠΕ και ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:

Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της. Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806. Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here