ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για το προσφυγικό

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή τις δηλώσεις της γι το προσφυγικό. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «η κ. Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό».

Παράλληλα, τονίζει ότι «τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη», σημειώνοντας ότι «προφανώς και η ίδια η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί την αντιφατικότητα αυτή».

«Τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, επισημαίνει ότι «δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here