Στο τσιμέντο χτύπησε με το κεφάλι ο 10χρονος που πέθανε – Συνέλαβαν δυο γιατρούς για ιατρική αμέλεια

Για το θάνατο του 10χρονου που χτύπησε άσχημα το κεφάλι του πέφτοντας στο τσιμέντο ενώ έπαιζε μπασκετ χτες το πρωι, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Κύπρο δύο γιατροί, 37 και 65 χρόνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι γιατροί  βιάστηκαν να δώσουν εξιτήριο στον τραυματισμένο 10χρονο και το αγόρι πέθανε λίγες ώρες αργότερα συνεπεία των τραυμάτων του.

Οι δύο γιατροί κατηγορουνται συμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία «για πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.
Η  νεκροτομή επί του 10χρονου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι -ξεκίνησε ήδη στις 9 το πρωί.

Η έρευνα περί των ευθυνών για το θέμα είχε αρχίσει από χθες το απόγευμα  με εντολή του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, κατόπιν κατσαγγελιών της μητέρας του παιδιού. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετέβησαν επί τούτου  χθες το απόγευμα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και η Προϊσταμένη των Ιατρικών Υπηρεσιών, ενώ έρευνα διέταξε και το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας.

Τραγωδία: Πέθανε 10χρονος που χτύπησε στο μπάσκετ - Ευθύνες των γιατρών

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η μητέρα, μια γυναίκα που έχει εργασθεί κατά το παρελθόν ως νοσηλεύτρια στον Καναδά, ειδοποιήθηκε από το δημοτικό σχολείο Αλεθρικού στη Λάρνακα στις 11:00 χτες το πρωί,  ότι ενώ το παιδί της  έπαιζε μπασκετ έπεσε και χτύπησε στο τσιμέντο της αυλής. Η μητέρα έτρεξε κοντά στο αγοράκι της και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο και  μετέφερε  το παιδί στο νοσοκομείο Λάρνακας. Εκεί οι γιατροί το εξέτασαν επί 20 λεπτά και του έδωσαν εξιτήριο. Επειδή μάλιστα  πονούσε τοπικά το εξέτασαν κυρίως στα αυτιά και στα μάτια ενώ η μητέρα (λόγω και της εμπειρίας της στο νοσηλευτικό τομέα) επέμεινε να δώσουν σημασία στο αιμάτωμα. Επίσης επέμεινε να του γίνει αξονική τομογραφία εγκεφάλου, ενώ οι δύο γιατροί που είχαν την ευθύνη επέμειναν ότι αρκούσε η ακτινογραφία που είχε ήδη γίνει. Το παιδί σε εκείνη τη φάση μιλούσε και περπατούσε, αλλά πονούσε στο κεφάλι έντονα.

Η μητέρα πήρε τελικά το αγοράκι της και έφυγε για το σπίτι, αλλά σε μία ώρα το παιδί παρουσίασε οξύτατο πονοκέφαλο και η μητέρα το ξαναμετέφερε, σχεδόν λιπόθυμο πλέον, στο ίδιο νοσοκομείο. Επειδή μάλιστα είχε και εμπειρία, τηλεφώνησε όταν ήταν καθοδόν για το νοσοκομείο να υπάρχει «έτοιμος γιατρός» για να γίνει άμεσα διασωλήνωση. Και πάλι όμως όπως λέει η μητέρα, οι γιατροί καθυστέρησαν μέχρι να γίνει η αξονικη που έπρεπε να είχε γίνει απο τις 11:30 το πρωι. Χάθηκαν 3-4 ώρες και δυστυχώς αυτό το χρονικό διάστημα αποδείχτηκε μοιραίο. Αυτή τη φορά οι γιατροί είπαν ότι το παιδί πρέπει να διακομισθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπερ και εγένετο, πλην όμως ήταν αργά. Μέσα στο ασθενοφόρο ξαθ΄ οδόν για τη Λευκωσία το αγοράκι έπαθε ανακοπή. Στο νοσοκομείο της Λευκωσίας  οι γιατροί το  έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο, όμως δεν μπορουσαν πια να το σώσουν…

«Έχασα το γιο μου λόγω του συστήματος και της ακαταλληλότητας των γιατρών. Το παιδί μου έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να κάνει όλες τις εξετάσεις προτού πάρει εξιτήριο», έλεγε κλαίγοντας η μάνα.

«Και τώρα δεν έχω γιο αλλά οι γιατροί έχουν τις κυβερνητικές δουλειές τους», είπε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here