Αχτσιόγλου: Δεν περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας-Η ρύθμιση αφορά την απαρτία λήψης απόφασης για απεργία μόνο στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συρρίκνωσης του δικαιώματος της απεργίας. Η αλλαγή στην απαρτία της γενικής συνέλευσης από το 1/3 στο 1/2 αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Και συνεχίζει: Η ρύθμιση δεν αφορά πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας (π.χ. Αττικής) ή πανελλαδικής εμβέλειας (π.χ. μιας επιχείρησης με υποκαταστήματα), καθώς και τις δευτεροβάθμιες (εργατικά κέντρα- ομοσπονδίες) και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Οπως ειπε η υπουργός η αλλαγή αυτή έγινε με απαίτηση των δανειστών και δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβερνησης τονίζοντας ότι δεν πέρασαν άλλες απαιτήσεις για επαναφορά της ανταπεργίας, το χρόνο συνδικαλιστικής άδειας, την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών κ.α

Η ίδια παρατήρησε πάντως ότι το κρίσιμο ζήτημα που καθορίζει εν τέλει και την επιτυχία της είναι η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν.

Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι με άλλη σηαντική ρύθμιση δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στα οφειλόμενα δεδουλευμένα έξι μηνών των εργαζομένων, σε περιπτώσεις πτώχευσης μίας επιχείρησης.

Τέλος σημείωσε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. στους κλάδους εστίασης, καθώς και στα πολυκαταστήματα, ενόψει εορτών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here