Σπίρτζης: Ψυχογιός της διαπλοκής ο Στ. Θεοδωράκης-Επίθεση στα ΝΕΑ

 

 

Δριμεία επίθεση κατά της διαπλοκής και των υπηρετών της σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, κατονομάζοντας το Ποτάμι και τον αρχηγό του  Στ. Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο   υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης διαψεύδοντας ως λασπογράφημα, δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, το οποίο επικαλούμενο έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, τον εμπλέκει σε κύκλωμα εργολάβων που λυμαίνονταν τα έργα του ΟΛΠ τη δεκαετία του 2000.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ποτάμι δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του υπουργού,  υιοθετώντας  και «καλύπτοντας» πολιτικά το επίμαχο δημοσίευμα.

Στην απάντησή του ο κ. Σπίρτζης διαψεύδει ως απολύτως ψευδές, ανυπόστατο, παραπλανητικό και υποβολιμαίο το δημοσίευμα, μιλά για φάμπρικα λάσπης και ασύστολης συκοφαντίας,που επαναλαμβάνεται με πανομοιότυπο τρόπο. Αναφέρει:

«Κάνει την αρχή το συγκρότημα των «Νέων» και του «Βήματος». Αμέσως σπεύδει το ΠΟΤΑΜΙ και ο γνωστός ψυχογιός της διαπλοκής και του παλαιού πολιτικού συστήματος κ. Σταύρος Θεοδωράκης, για να δώσει δήθεν πολιτική επίφαση στη λάσπη και τις συκοφαντίες και άλλοθι στη διατεταγμένη επικοινωνιακή αναπαραγωγή.  Περιέργως κατά το παρελθόν με κοινό αφεντικό…

Προς το παρόν λείπουν οι υπόλοιποι της παρέας, από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα…

Όσο περισσότεροι οι …παραπόταμοι που στεγνώνουν το …ποτάμι, τόσο μένει μόνο η λάσπη στα αγαπημένα παιδιά του συστήματος.

Τώρα κάνουν θόρυβο για έργο που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ, ως μηχανικός, ο Χρήστος Σπίρτζης. Βιάστηκαν να πιάσουν στασίδι να βοηθήσουν τα συγκροτήματα και τις γραφίδες εκείνες των κοινών αφεντικών τους που τελευταία έχουν χόμπι να ζητούν συγνώμη για τις συκοφαντίες και  τη  λάσπη που εκτοξεύουν, μήπως και γλυτώσουν στα δικαστήρια.

Καλούμε τους επιθεωρητές να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες πόρισμα για να ενημερωθούμε κι εμείς, μιας και ουδέποτε κληθήκαμε, ή ενημερωθήκαμε για αντίστοιχο θέμα από οιονδήποτε. Καλούμε τους επιθεωρητές να τοποθετηθούν αν μετείχα ποτέ  σε κύκλωμα εργολάβων σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο πόρισμά τους, και ζητάμε να αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, αλλιώς θα το στείλουμε εμείς. Στην αλήθεια δεν υπάρχουν συμψηφισμοί.

Από το τελευταίο λασπογράφημα μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον πρόσθετο πραγματικό στόχο του, που είναι ο νέος τρόπος δημοπράτησης του έργου Πάτρας-Πύργου, ώστε να υπάρχει διαφάνεια, πραγματικός ανταγωνισμός και να μην καταλήξει σε μία και μόνον ανάθεση.

Ο κ. Παπαχρήστος ας ρωτήσει στελέχη της εφημερίδας και του συγκροτήματος του, να του πουν πως στήνονται τα έργα και ποιος ενδιαφέρεται για ενιαία δημοπράτηση του έργου Πάτρα-Πύργος…

Η αλήθεια είναι, ότι δεν είμαστε ίδιοι. Έχω άλλη αντίληψη από εσάς και τα αφεντικά σας, που αντιλαμβάνεστε την πολιτική και τη δημοσιογραφία ως εργολαβία και τις εργολαβίες ως πολιτική.

Ζητώ συγνώμη από εσάς και τα αφεντικά σας γιατί επέλεξα να μην είμαι κρατικοδίαιτος (κάτι που δύσκολα αντιλαμβάνεστε) και ασκούσα το επάγγελμα του μηχανικού επί δυο και πλέον δεκαετίες στον μάχιμο ιδιωτικό τομέα και γιατί σέβομαι το ρόλο του δημόσιου τομέα.

Όσο για την αλήθεια, όσο αυτή μπορεί να ενδιαφέρει εσάς και τα αφεντικά σας είναι ότι σε διάστημα πέντε ετών είχα δώσει ως μηχανικός 4 ή πέντε προσφορές στον ΟΛΠ (έχουν περάσει 12 χρόνια), και είχα αναλάβει μόλις τρία έργα χαμηλού προϋπολογισμού, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τα στοιχεία και γι’ αυτά, και για όποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητά μου, όπως και οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Το αυτό υποθέτω, ότι είναι αυτονόητο  τόσο για τον κ. Παπαχρήστο, όσο και για τον  κ. Θεοδωράκη, όπως και για  τα αφεντικά τους.

Να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε συνέχεια. Να είστε σίγουροι, ότι το πάρτι της ανομίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής θα τελειώσει και να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» τις «δουλειές» των αφεντικών σας. Με διαφάνεια, με νομιμότητα, με καθαρούς κανόνες.

Όσο για το… κόμμα του κ. Θεοδωράκη:  Θέλει το… ποτάμι να κρυφτεί και η διαπλοκή δεν το αφήνει…

Προτρέπουμε λοιπόν όποιον νομίζει ότι έχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος μας, να πάει αμέσως στη Δικαιοσύνη. Εμείς πάντως αυτό θα κάνουμε. Προσφεύγουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη για τα κατά συρροή και κατά σύστημα συκοφαντικά δημοσιεύματα του λασπολόγου «αρθρογράφου».

Γνωρίζουν όλοι, ότι ο κ. Παπαχρήστος, μετά τις δήθεν «αποκαλύψεις» του καταπίνει τις λασπολογίες του με αυτοδιαψεύσεις και δήθεν «επανορθώσεις», χωρίς βέβαια, να ιδρώνει το αυτί των υπολοίπων «υπαλλήλων» του συστήματος, στη Βουλή.

Ε  λοιπόν, ανοχή τέλος.

Ας γνωρίζει ο εντολοδόχος του συγκροτήματος και κάθε ενδιαφερόμενος, ότι οι επίσης κατά σύστημα και κατά συρροή εκ των υστέρων αυτοδιαψεύσεις και αυτογελοιοποιήσεις τους, δε γίνονται δεκτές. Ούτε οι εκκλήσεις και τα … κροκοδείλια δάκρυα τους για έλεος και συγνώμη.

Καληνύχτα, καληνύχτα»

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ποταμιού που υιοθετώντας το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, έλεγε μεταξύ άλλων:

«Όταν πριν από λίγες μέρες χαρακτηρίζαμε τον κ. Σπίρτζη «τροχονόμο της διαπλοκής στα δημόσια έργα» εκείνος απάντησε με λάσπη από αυτή που συστηματικά ρίχνουν οι λαϊκιστές κατά του Κινήματός μας.

Η επίσημη επιβεβαίωση για το Ποτάμι δεν άργησε για άλλη μια φορά να έρθει. Όπως αποκαλύπτει έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», ο κ. Σπίρτζης εμπλέκεται σε κύκλωμα εργολάβων που λυμαινόταν έργα του ΟΛΠ την δεκαετία του 2000.

Γνωστός Πασόκος εκείνη την εποχή, ο νυν υπουργός Υποδομών (αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση), μαζι με άλλους έξι εργολάβους μοιράστηκαν ύστερα από συνεννόηση 44 έργα του ΟΛΠ με πολύ μικρές εκπτώσεις και μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων.

Ο «σκληρός πολέμιος της διαπλοκής» κ. Σπίρτζης πιάστηκε στα πράσα και απ΄ ότι φαίνεται θα έχουμε και συνέχεια. Στο μεγάλο πάρτι της διαπλοκής και της ληστείας ήταν πρώτο τραπεζι πίστα. Κι αντί να κρυφτεί, τρυπώνει στο περιβάλλον του Μαξίμου και κουνάει το δάχτυλο σε όσους «ενοχλούν» τις «δουλειές» του».

Eν τω μεταξύ πέντε βουλευτές του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, οι Σπύρο Δανέλλη  (Ηρακλείου), Γιώργο  Αμυρά  (Β΄ Αθήνας), Χάρη  Θεοχάρη  (Β΄ Αθήνας), Κώστα  Μπαργιώτα  (Λάρισας) και Γρηγόρη  Ψαριανό  (Β΄ Αθήνας) φέρνουν στη Βουλή, με ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό την αποκάλυψη για «κύκλωμα εργολάβων», που λυμαινόταν έργα του ΟΛΠ με εμπλοκή του κ. Σπίρτζη και τον καλούν να πάρει θέση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here