Υπηρέτες της διαπλοκής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Λύση από κυβέρνηση για το ΕΣΡ

 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπλόκαραν με την αρνητική τους ψήφο, την εκλογή των μελών του νέου ΕΣΡ. Τα δύο κόμματα μαζί με την Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου της Βουλής με αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων. Τώρα όλα πλέον είναι ανοικτά, καθώς η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την πρόθεσή της να ρυθμίσει νομοθετικά το θέμα, εάν δεν επιτευχθεί συναινετική λύση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαχωρισθούν οι διαδικασίες συγκρότησης του ΕΣΡ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε αυτός να προχωρήσει κανονικά χωρίς άλλα εμπόδια και προαπαιτούμενα.

Στη Διάσκεψη των προέδρων, υπέρ της πρότασης Βούτση ψήφισαν 12 από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες, 12, 7 «όχι», 3 «παρών»(ΚΚΕ, Ποτάμι), ενώ απουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Νωρίτερα, στην ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την τροπολογία με την οποία αυξάνονται σε εννέα από επτά τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου συνολικά ψήφισαν 270 βουλευτές, 165 εκ των οποίων ψήφισαν «ναι, 86 «όχι» ενώ 19 δήλωσαν παρών. Η τροπολογία «πέρασε» με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛκαι ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η Ένωση Κεντρώων, που είχε ταχθεί υπέρ χθες στην Επιτροπή καταψήφισε την τροπολογία. Επίσης καταψήφισαν ΝΔ-Ποτάμι, ενώ «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here