Πήχης προσβασιμότητας: από τη Μύκονο – παραλία Καλαφάτης – με αγάπη!

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Πως πρέπει να είναι μια παραλία; Μια παραλία με υποδομές που την καθιστούν αληθώς προσβάσιμη σε όλους και όλες; Μια παραλία – πήχης;

Αρχές καλοκαιριού, timing ιδανικό για το καλό παράδειγμα, για το παράδειγμα προς μίμηση. Από τον μηχανικό Ιγνάτιο Φωτίου – εκ των ανθρώπων που έχουν υπογράψει τη δημιουργία του μηχανισμού SEATRAC ανεμπόδιστης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με αναπηρία – το “καλό παράδειγμα”, δοσμένο σε ανάρτησή του, μετά των σχετικών φωτογραφιών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Μύκονος, παραλία Καλαφάτης. Δίπλα στο (πολύ καλό) ξενοδοχείο Αφροδίτη. Με θέσεις στάθμευσης που χωράνε φορτηγό. Διάδρομο στην παραλία όπως θα πρέπει να είναι και να σε οδηγεί παντού. Στο τέλος του διαδρόμου είναι το SEATRAC, δίπλα του η ράμπα με μεταβλητό ύψος καρέκλας από 40εκ ως 50εκ. Πάνω από την καρέκλα του SEATRAC η ντουζιέρα. Άφθονες επιλογές για χώρους σκίασης. Ευρύχωρα αποδυτήρια που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Τουαλέτα.

Ίσως τα παραπάνω στο μέλλον να τα συναντάμε παντού, όμως αυτή τη στιγμή, αυτή την παραλία και αυτό το beach bar θα τα βρείτε μόνο στη Μύκονο!

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here