Πανικό Τσίπρα βλέπει η ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την κυριακάτικη ομιλία του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάνει λόγο για προπαγάνδα, ψέματα, ανυποληψία και ακραία πόλωση. Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων. Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο.

»Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη».

Το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γ. Κουμουτσάκος, δήλωνε:

«Ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία. Τη διαχειρίστηκε διχαστικά. Με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Με καθεστωτική νοοτροπία.

Η Ελλάδα πήγε «δραματικά πίσω» σε όλα τα μέτωπα, συνεχίζει η ανακοίνωση: οικονομία, παιδεία, ανεργία, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα του πολίτη, διεθνής αξιοπιστία.

«Ένα χρόνο τώρα, στοχοποιούνται η επιχειρηματικότητα, η εργασία, η ανάπτυξη, η αριστεία» υποστηρίζει.

«Ένα χρόνο πριν –πριν από την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκισμό– με σκληρές προσπάθειες και θυσίες όλων, είχαν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και χειροπιαστές προοπτικές για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση.

»Σήμερα, παντού οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα. Στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο προσφυγικό. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν.

»Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο.

»Ένα χρόνο πριν, συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Λίγες μέρες μετά οριζόταν υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Ίσως, μόνον αυτό να τα λέει όλα…» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here