Τσίπρας σε Μπουτάρη: Ο,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στην αρχή της συνάντησής τους, στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ο κ. Τσίπρας εξήρε τη στάση του δημάρχου και πρόσθεσε πως «ευτυχώς δεν είχαμε θύματα». Έκανε επίσης λόγο για οργανωμένη επίθεση, παρά το ότι κάποιοι, όπως παρατήρησε, λένε ότι ήταν τυχαία και αυθόρμητη

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις» είπε ο Πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε ακόμη στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια – όπως είπε – έχει μια μακρά παράδοση αγώνων, αλλά από την άλλη υπάρχει και το «μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του Facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο κ. Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here