Τζανακόπουλος: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο-Συμμαχία Μητσοτάκη με ακροδεξιά στοιχεία

Σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ενώ μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι στόχος είναι οι όσο το δυνατόν ευρύτερες συγκλίσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι εφόσον συνεχιστεί η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας και το 2019, υπάρχουν τα περιθώρια για μία οικονομική πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα.

Πρόσθεσε ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν δεσμευόμαστε από τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί και να μειώσει όσο ήταν δυνατόν το πρωτογενές πλεόνασμα κατά πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (που είχαν 4,5 ως το 2018 και μέσο όρο στο 4%), παρά τη στάση της Γερμανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει συμμαχία με τα ακροδεξιά στοιχεία

«Η Ν.Δ. και Μητσοτάκης επέλεξαν τις ίσες αποστάσεις αντί να καταδικάσουν τη φασιστική βία» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος εξηγώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξαρτά την πολιτική του ισχύ από μια συμμαχία με ακροδεξιά στοιχεία» ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης αυτό φοβάται να το ομολογήσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να συγκροτήσει τον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας με ακροδεξιά πολιτικά πρόσωπα , αναφέροντας ως παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και τον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος περιτριγυριζόταν από συμβούλους που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ακροδεξιού χώρου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συγκλίσεις και ζυμώσεις και τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί από τώρα,

Επανέλαβε δε, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, καλώντας όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να την καταδικάσουν και να πάρουν θέση απέναντι σε φασιστικές πρακτικές που ανθίζουν στην ελληνική περιφέρεια.

Αναφορικά με την καθαρή έξοδο, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι όπως έγινε με την Πορτογαλία την Ιρλανδία και την Κύπρο οι οποίες δεσμεύονται από προγράμματα εποπτείας μέχρι να αποπληρώσουν το 75% των δανείων τους.
«Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο και η χώρα ανακτά πρόσβαση στις αγορές» είπε.

Με βάση την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας που είναι πολύ υψηλή θα επαναξεταστούν και οι δεσμεύσεις. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η υπεραπόδοση αυτή δεν σχετίζεται με υπερφορολόγηση αλλά με τις αποδοτικότητα του ΕΦΚΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here