Τι συζήτησαν Ομπάμα-Τσίπρας για ενέργεια, δρόμους φυσικού αερίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ενα σημαντικό πακέτο οικονομικής κι επιχειρηματικής συνεργασίας με έμφαση στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού ερίου,φυσικά δυτικών και όχι ρωσικών συμφερόντων, συζήτησαν ο έλληνας πρωθυπουργός με τον αμερικανό πρόεδρο.

Οπως είπε ο έλληνας πρωθυπουργός:

Συζητήσαμε για τις προοπτικές που ανοίγονται, ώστε η Ελλάδα – με τη σημαντική ναυτιλιακή της δύναμη – να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, μεταφορών και ενέργειας, που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και τη Βόρεια Αφρική.

Συνομιλήσαμε για τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα, όπως οι αγωγοί φυσικού αερίου TAP και IGB, η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου [LNG] στη Ρεβυθούσα και η σχεδιαζόμενη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου [FSRU] στην Αλεξανδρούπολη.

Και για τις προοπτικές επίσης που έχει η διάνοιξη νέων διαδρόμων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη σημασία και για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής μας συνεργασίας.

Ιδιαίτερα δε τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, η έρευνα και η τεχνολογία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here