Προειδοποίηση Oμπάμα: Εξεπλάγην κι εγώ με την νίκη Τραμπ-Λαϊκιστικά κινήματα που στηρίζονται στο φόβο, υπάρχουν και στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εξεπλάγην κι εγώ από την εκλογική νίκη του Τραμπ, είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, απντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για όσα λέει ή κάνει ο κ. Τραμπ αλλά για να ετοιμάσω σωστά την μεταβατική περίοδο», πρόσθεσε.

Αναλύοντας την εκλογική νίκη του Ντ. Τραμπ ο κ. Ομπάμα, τόνισε ότι αξιοποίησε μιά προβληματική ρητορική που εκμεταλλεύθηκε τους φόβους των αμερικανών απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και προειδοποίησε για πιθανά ανάλογα φαινόμενα στην Ευρώπη.

Ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε  τον θυμό και τον φόβο των Αμερικανών και σημείωσε με νόημα ότι αρκετές ευρωπαικές χώρες όπως και οι ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν λαικιστικά κινήματα που στηρίζονται στο φόβο απρόσκλητων διεθνών δυνάμεων.
Οι λαοί είναι λιγότεροι σίγουροι για την εθνική τους ταυτότητα ή την θέση τους στο κόσμο. Αρχίζει να βλέπει τα πράγματα διαφρετικά και αποπροσανατολίζεται.Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δημιουργεί λαικίστικά κινήματα και απότα δεξιά και από τα αριστερά, τόνισε ο κ. Ομπάμα.
«Ολα αυτά, μπλέκονται συχνά με θέματα εθνικής ταυτότητας, ή θρησκευτικής ή πολιτιστικής ταυτότητας. Και για αυτό μπορεί να είναι ένα ασταθές μίγμα», κατέληξε ο κ. Ομπάμα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here