Ο μητροπολίτης Κηφισιάς αμφισβητεί τον Στ. Χόκινγκ

Δεν έχει τέλος πλέον η γελοιοποίηση της επίσημης Εκκλησίας από γραφικούς εκπροσώπους της. Την σκυτάλη του αστείου σκοταδισμού, μετά τον Αμβρόσιο και την ρατσιστική επίθεση μίσους στους ομοφυλόφιλους(την οποία δεν καταδίκασε ο σοβαρός κατά τα άλλα Αρχιεπίσκοπος), πήρε ο μητροπολίτης Κηφισιάς, που έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον διεθνούς φήμης αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ που απεβίωσε πρόσφατα!!!
Στο πασχαλινό του μήνυμα ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλος, αναφέρθηκε στον επιστήμονα, λέγοντας  μεταξύ  άλλων πως ο Στίβεν Χόκινγκ «έσβησε» θαμπωμένος από τα επιτεύγματά του, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία, ξεχνώντας πως ότι όλοι εμείς υπάρχουμε επειδή υπάρχει ο Θεός.

 

Αναλυτικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες γράφει:

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Σημειώνεται πως ο αστροφυσικός είχε δηλώσει και δημοσίως πως ήταν άθεος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here